E-Learning: online trainingen aanbieden

Om E-Learning of online trainingen aan te kunnen bieden heeft Getaweb een kant en klare oplossing. Wij plaatsen in je website of een subdomein een compleet E-Learning programma inclusief een bestelsysteem waar men de training kan bestellen en online betalen. Zo kun je snel van start met het aanbieden van je eigen trainingen.

Het voordeel van E-Learning

Met E-Learning zet je jouw trainingen online en iemand die geïnteresseerd is kan zich registreren, bestellen en betalen en direct aan de gang gaan met een online training. Het E-Learning programma wijst zichzelf en heeft heel wat mogelijkheden, daarover hieronder meer informatie. Je kunt desgewenst goedkoop een training aanbieden en later bijvoorbeeld een vervolgtraining of een andere marketingactiviteiten uitvoeren (de e-mailadressen zijn immers bekend). Ook kun je een training gedeeltelijk gratis aanbieden.

Verder kan de cursist op iedere plek en op ieder tijdstip starten, even stoppen en later weer doorgaan met de training. Alles natuurlijk online. Dus geen fysiek contact, maar wel de juiste kennisoverdracht. De training kan eenvoudig bij jou besteld en betaald worden en daarna krijgt de cursist toegang tot de bestelde training. Voor bedrijven die zich bezig houden met trainingen is er zo mee omzet te halen en meer klanten. Later kun je deze klanten ook nog andere trainingen aanbieden.

Hoeveel trainingen kan ik plaatsen en hoeveel cursisten kunnen de training volgen?
Je kunt zelf (en ongelimiteerd) trainingen samenstellen en aanbieden voor een ongelimiteerd aantal cursisten.
Hoe kan iemand de training bestellen?

De training kan natuurlijk online besteld worden. En nadat iemand al zijn gegevens heeft ingevoerd dan kan er ook online afgerekend worden, bijvoorbeeld via Ideal of Paypal. Ook kun je kortingsbonnen maken, zodat iemand de training goedkoper kan aanschaffen. Verder kun je online een factuur versturen en gemakkelijk je omzet bekijken van verkochte trainingen. De cursist krijgt e-mails van de bestelling, toegangscode en factuur.

Waar bestaat een training uit en hoe kan de cursist deze volgen?

Ieder training bestaat uit hoofdstukken en iedere hoofdstuk bestaat uit een aantal lessen. Voor iedere training is er een unieke webpagina met een introductietekst, de prijs van de training, de opbouw van de training en de voortgang (hoe ver is de cursist met de training). De cursist kan starten met de training en deze per hoofdstuk en daarbinnen per les volgen. Je kunt de trainingen even stoppen en later weer doorgaan. Het programma weet precies tot hoever je bent met de training. Aan de hand van vragen en scores hierop wordt bepaald of de cursist een training heeft gehaald en of deze verder kan met de volgende les.

Het is ook mogelijk om voorwaarden in te stellen, bijvoorbeeld dat les 1 eerst afgerond moet zijn voordat met les 2 begonnen kan worden of bijvoorbeeld dat een een tweede les pas na enkele dagen wordt aangeboden.

Wat kun je de cursist in een les aanbieden?

Een training bestaat dus uit hoofdstukken en die bestaan uit lessen. Per les kun je een introductietekst maken, diverse teksten over het hoofdstukken, bestanden toevoegen, zoals een PDF met verdere uitleg, een film met uitleg en vragen die de cursist kan beantwoorden.

Wat voor vragen kun je maken?

De vragen kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. Bijvoorbeeld een open vraag, meerkeuze, vrije keuze, keuze uit afbeeldingen, sorteer de antwoorden in de juiste volgorde en nog veel meer. Aan de hand van de scores (die je zelf kan bepalen) wordt bepaald of de cursist de vragen goed heeft beantwoord en welke score er nodig is om door te gaan met de volgende les van de training. 

En hoe kan ik films plaatsen met een instructie?

Een online training wordt nog beter met films. Zelf werken wij met een programma om een film te maken van het beeldscherm, waarbij de cursor of muispijl in een andere kleur wordt weergegeven en je kunt je stem ook opnemen. Hierover kunnen we je adviseren. We raden je daarnaast aan om een betaald account op bijvoorbeeld Vimeo te nemen omdat je hiermee kunt voorkomen dat jouw films te bekijken zijn zonder in te loggen. Bij een betaald account kun je dit afschermen en zorgen dat de films alleen te bekijken zijn via de URL van jouw website. De films kun je gemakkelijk invoegen in de lessen.

Een certificaat of badge

Een cursist krijgt na het goed afronden van een training een certificaat. Daarop staat de voor- en achternaam, datum, trainingsnaam, de score (eventueel per les of het geheel) en nog veel meer. Een certificaat kan qua ontwerp en inrichting zelf bepaald worden. Per onderdeel krijgt de cursist ook een (digitale) badge.

Tips voor verdere marketing

Je hebt ook de mogelijkheid om een aantal lessen gratis weg te geven waarna de cursist kan besluiten of deze de training wil volgen of niet. Daarnaast krijg je van iedere cursist alle gegevens en kun je later deze informeren over nieuwe trainingen of producten en diensten van jouw bedrijf. Als optie bestaat er ook de mogelijkheid dat bedrijven een cursus kado geven.

Een complete oplossing

Wij hebben een kant en klare omgeving gemaakt in WordPress en kunnen die voor jouw organisatie inzetten. Zaken als logo, huisstijl en specifieke teksten worden natuurlijk door ons verwerkt in het pakket en een training is bijgevoegd. Het voordeel van deze aanpak is dat een E-Learning omgeving voor jouw organisatie niet duur hoeft te zijn en je op kort termijn kunt starten. Wij bieden het totale pakket aan voor een maandprijs. Het abonnement heeft een minimale duur van 3 jaar (en 1 maand opzegtermijn voor het volgende abonnementsjaar). Het voordeel is dat je niet eens zoveel trainingen in het begin hoeft te verkopen om de maandprijs te betalen er is geen hoge investering vooraf nodig. 

Als bonus bieden wij dit aan met een WordPress thema. Ook kan het programma in je eigen WordPress website werken, maar dan moet bekeken worden of je thema wel goed werkt met het E-Learning programma.
Indien wij ook de webhosting moeten verzorgen, dan is dit mogelijk. Tenslotte zorgen we er ook voor updates van de software.

Optie

Als optie bieden wij extra een dashboard in de e-learning omgeving waarmee realtime bekeken kan worden welke gebruikers op dat moment een training volgen en hoe ver men is met de training. Verder overzichten met resultaten, handmatig goedkeuren van opdrachten en opstellen.