Een redirect maken

Met een redirect maak je een omleiding van een webpagina-url van je site naar een andere url op je site. Zo voorkom je dat bezoekers op een pagina uitkomen die niet bestaat en dan een 404 melding krijgen (ls een 404 pagina aanwezig is). Maar waarom is dat belangrijk?

Stel je hebt een pagina op je site en die geef je een andere naam en ook de url (permalink) wordt aangepast. Deze pagina werkte al een tijdje en staat wellicht ook op Google of misschien dat de link of de url is gedeeld via een andere wijze, zoals een nieuwsbrief of een advertentie, of dat op een andere pagina op je eigen site gelinkt wordt naar de oude url. Dan is de url bekend en kan er op geklikt worden, ook in de toekomst. Om de bezoeker dan goed van dienst te zijn, zet je een redirect op de oude url naar de nieuwe url. De bezoeker wordt dan automatisch verbonden met de juiste pagina. Een voordeel is ook dat iemand dan niet op een 404 pagina komt. De ervaring hiervan is dat iemand bij een 404 pagina de site wegklikt en dat wil je natuurlijk voorkomen. Bijkomend voordeel is dat de SEO-waarde van de pagina ook op de nieuwe url behouden blijft.

Een redirect instellen kan met behulp een aanpassing in de .htaccess of in WordPress ook via een redirect plugin of nog beter een SEO-plugin.
Er zijn verschillende soorten redirects. Wij kunnen adviseren welke gebruikt kan worden.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.