Gratis foto’s voor je website

Op zoek naar gratis foto’s voor je website? Natuurlijk is het beste om foto’s te laten maken voor je website of folder door een professionele fotograaf. Ik heb o.a. goede ervaring met Guido Hansman of Roelof Bos. Maar daarnaast koop ik foto’s op bijvoorbeeld Adobe Stock, Shutterstock of 123RF. Hierop staan behalve foto’s ook JPG-afbeeldingen (of andere type bestanden), video’s en vector bestanden (deze kun je nog aanpassen).

Klanten vragen me ook wel eens naar sites waar gratis foto’s en afbeeldingen op staan. Hier volgt een overzicht van mijn favorieten voor gratis foto’s voor je website:

  • Freepik – standaard is al veel gratis verkrijgbaar, maar met een account van 7,50 (euro) per maand heb je de beschikking over veel meer afbeeldingen (en onbeperkt downloaden).
  • Pixabay – heeft meer dan 1,3 miljoen afbeeldingen en video’s.
  • Pexels – Ruim 40.000 foto’s
  • Verder zijn er ook nog Stocksnap.io (goed zoeksysteem), Unsplash.com en PNGtree.com (veel transparanties).

Even om denken

Denk er wel om dat sommige afbeeldingen niet voor commercieel gebruik zijn. Dit staat dan op de pagina. Net als foto’s die je van Google haalt is het strafbaar om deze te gebruiken. Trouwens, het kopiëren van afbeeldingen en foto’s moet je nooit doen. Een fotograaf of ontwerper moet ook wat verdienen toch? Het is overigens redelijk gemakkelijk dat de eigenaar van de foto deze kan opsporen en de boetes zijn erg hoog (auteursrechten).

Google en afbeeldingen

Google schenkt steeds meer aandacht aan foto’s als het gaat om de SEO-waarde van webpagina’s. Als je hoger wil scoren in Google adviseren wij eigen foto’s te gebruiken (te laten maken) in plaats van stockfoto’s. Immers dezelfde stockfoto’s worden door veel meer websites (wereldwijd) gebruikt.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.