Wat zijn HTTP headers of Security headers?

Veiligheid is altijd van belang als het gaat om een website of webshop. Een belangrijke websitebeveiliging is het toevoegen van HTTP security headers. Deze zorgen voor een extra beveiligingslaag door aanvallen en kwetsbare situaties te verminderen. De bekendste is de HTTPS-verbinding en via een SSL/TLS kan deze geactiveerd worden en is inmiddels wettelijk verplicht.

Wat zijn HTTP Security headers?

Zodra iemand op je site zit, reageert de server met HTTP Response Headers. Deze headers vertellen de webbrowser hoe die moet handelen tijdens een interactie met jouw site. Door gebruik te maken van deze headers kunnen we de beveiliging van de website opschroeven, daarmee kun je aanvallen voorkomen en beperken. Zo kun je bijvoorbeeld afdwingen dat de browser alleen via HTTPS met jouw site mag communiceren. En dan kun je voorkomen dat een hacker toch via HTTP je site in komt. Zo zijn er nog een aantal security headers.

De header kunnen toegevoegd worden aan de website. Dat kan door een plugin of door dit handmatig aan te passen in de .htaccess file. Desgewenst kunnen wij dat voor je verzorgen.

Bekijk ook onze blogs met meer tips voor een veilige en snelle website, betrouwbaar je e-mail versturen en hoe je hogerop komt in de zoekmachines.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.