Een blog snel weergegeven op Google

Stel je hebt net een nieuwe blog gemaakt, een product toegevoegd aan je website of een andere webpagina gemaakt of gewijzigd. Iedere blog of product wordt opgeslagen als een webpagina en dus met een unieke URL. Dan duurt het meestal even tot Google deze kan vinden. Maar daar hoef je niet op te wachten.

Als alles goed staat ingesteld in je website zal Google regelmatig je website bekijken. We noemen dat ‘crawlen’. Iedere webpagina die Google kan vinden zal bekeken worden en als dit goed staat ingesteld wordt deze vermeld in Google. Hoe beter je een pagina instelt, hoe hoger je komt (overigens is daar nog wel meer voor nodig dan alleen alles op een pagina goed instellen). Dat crawlen van je website gebeurt op bepaalde tijden, soms kan dat wel wat langer duren.

Als je een nieuwe blog hebt gemaakt, wil je natuurlijk ook graag dat Google deze snel gaat bekijken en dat de blog op Google te vinden is. Hiervoor kun je gebruik maken van Google Search Console. In Google Search Console kun je de URL-inspectie tool gebruiken om jouw URL’s opnieuw te laten crawlen. Daarmee komt je blog snel op Google.

Met dezelfde tool kun je ook bekijken hoe de huidige pagina’s ervoor staan door de ogen van Google. Dat is erg handig omdat je zo kunt zien of er verbeteringen nodig zijn.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.