Cornerstone content belangrijk voor de SEO-Strategie

Cornerstone content is de kern waarover je website gaat. Het zijn de belangrijkste pagina’s, die je het hoogst wil laten scoren in de zoekmachines.

Cornerstone content is de kern waarover je website gaat. Het zijn de belangrijkste pagina’s, die je het hoogst wil laten scoren in de zoekmachines. Het zijn vaak pagina’s die veel informatie bevatten over een onderwerp die voor de site van toepassing is en waarbij informatie van andere pagina’s samenkomen. Ze moeten de organisatie weerspiegelen en de missie goed overbrengen. Dit kan opgezet worden in een blog of op een pagina, maar in ieder geval moet ze zeer goed geschreven zijn, ze worden regelmatig bijgewerkt en de meest concurrerende zoekwoorden moeten erin voorkomen.

Cornerstone content belangrijk voor de SEO-Strategie

Cornerstone content is erg belangrijk voor de SEO-strategie. Als je veel artikelen schrijft moet je aan de zoekmachine laten weten welke het belangrijkste is. Dat doe je met cornerstone content. Als je dat niet doet dan heb je gewoon een flink aantal artikelen en kun je jezelf gemakkelijk beconcurreren. Het is belangrijk om de Cornerstone artikelen een prominente plek te geven op de site. Ideaal is direct een link vanaf de homepage, maar ook vanuit andere vergelijkbare pagina’s moet je linken naar de Cornerstone pagina. Zo wordt het voor de zoekmachine duidelijk wat het belang is en wordt de Cornerstone pagina in de loop van de tijd goed gerankt in de zoekmachine. Met name wanneer er steeds meer blogs of artikelen worden geschreven die steeds gelinkt worden naar de Cornerstone pagina’s.

Een voorbeeld van cornerstone

Een goed voorbeeld is dat wij een cornerstone-pagina hebben over SEO-marketing. In loop van de jaren zijn er steeds blogs toegevoegd over SEO. Deze worden steeds naar de SEO Cornerstone pagina gelinkt. Voor de zoekmachine is dan duidelijk dat deze pagina hoog moet ranken en hoger dan de losse blogs.

Weer zorgvuldig

Wees zorgvuldig en denk aan ongeveer 5 pagina’s die je inzet als cornerstone content. Dit is afhankelijk hoe groot de site is. Het zijn pagina’s waarvan je graag wilt die je doelgroep in ieder geval moet lezen. Via een code of wellicht via een SEO-plugin kun je vervolgens aangeven dat dit Cornerstone Content is. Wij gebruiken zelf een SEO plugin die vervolgens ook allerlei tips geeft om een geweldige cornerstone pagina te maken, nadat er is aangegeven dat dit cornerstone content is. Bijvoorbeeld is een tekstlinkteller en een specifieke cornerstone-analyse toegevoegd. In het overzicht van alle pagina’s zie je vervolgens welke cornerstone zijn en dat is een goede reminder om deze regelmatig aan te passen. Bijvoorbeeld als er weer nieuwe ontwikkelingen zijn.

Wij kunnen je goed adviseren hoe je een cornerstone pagina moet maken en bijhouden natuurlijk!

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.