Koppel je webshop aan een verzendplatform

koppel je webshop aan een verzendplatform

Koppel je webshop aan een verzendplatform

Een verzendplatform zorgt ervoor dat het verzenden van pakketten vanuit een webshop veel gemakkelijker gaat, veel overzichtelijker en met minder fouten. Met een verzendplatform koppel je een webshop met één of meerdere verzenddiensten, zoals PostNL, DHL en Bpost. Het grote voordeel is dat je de verzendingen niet allemaal handmatig hoeft te verwerken. In plaats daarvan worden de bestellingen overgezet en kun je in het verzendplatform eenvoudig verzendlabels, track- en tracecodes laten aanmaken en opvolg e-mails.

Wanneer een verzendplatform

Je kunt natuurlijk al van start zonder een verzendplatform, maar als het drukker gaat worden dan is het handiger om eens te kijken wat een verzendplatform voor je kan regelen. Zo heb je bijvoorbeeld een fraai overzicht van de status van alle verzendingen en kun je aangeven met welke verzenddienst het pakket verzonden moeten worden.

Waar moet je op letten

Als je gaat nadenken over een verzendplatform moet je wel opletten of deze een koppeling kan maken met de webshop-software, met welke verzenddiensten je wilt gaan werken, naar welke landen je de pakketten wil verzenden, wat voor soort zendingen het zijn (pallets, pakketjes, etc.), hoeveel je wilt laten verzenden en welke mogelijkheden er aanwezig moeten zijn.

Wat valt er te kiezen

Er zijn verschillende verzendplatformen, zoals SendCloud, ParcelPro, Shopsunited en nog een aantal meer. Wij hebben goede ervaring met SendCloud, maar je kunt ook eens kijken op deze vergelijkingssite.

Het beste is wel om uit te zoeken welke verzendplatform het beste bij jouw webshop en bedrijf past.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.