Wat is een stagingsite?

Een staging website (of stagingsite) is in wezen een exacte kopie van je bestaande website (ook wel productionsite genoemd), met twee belangrijke verschillen:

  1. De website is niet openbaar.
  2. Wijzigingen die je aanbrengt op je testsite, hebben geen invloed op je live website.

Dit stelt je in staat om wijzigingen aan je WordPress website te testen zonder het risico te lopen je live website te beschadigen. Hierdoor kun je nieuwe thema’s, plugins, codefragmenten en meer uitproberen zonder risico’s te nemen.

Een eenvoudige manier om een WordPress staging website te maken is met behulp van speciale software, zoals een plugin. Het is een goede optie om basisaanpassingen uit te proberen of om te controleren of nieuwe plugins of thema’s compatibel zijn met je huidige instellingen. Bovendien moet er een subdomein worden aangemaakt waar de stagingsite wordt gehost (bijvoorbeeld staging.domeinnaam.nl, als subdomein van domeinnaam.nl).

Met de software kan de gehele website eenvoudig worden overgezet van de productionsite naar de stagingsite. Op de stagingsite kunnen dan nieuwe software of instellingen worden getest en bij goed bevinden kunnen deze wijzigingen worden toegepast op de live website.

Het terugzetten van de software van de stagingsite naar de productionsite is ook mogelijk met behulp van de software. Echter, bij interactieve websites zoals een webshop waar bestellingen binnenkomen, kan dit problemen veroorzaken. Bestellingen of boekingen die in de tussentijd zijn gemaakt door klanten worden namelijk verwijderd, omdat deze niet op de stagingsite zijn aangemaakt. Er zijn wel mogelijkheden om specifieke database tabellen over te slaan, zodat bestellingen of boekingen niet worden overschreven, maar dit vereist een zorgvuldige aanpak en planning.

Voor meer informatie over een staging website neem contact met ons op.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.