WordPress gebruikers, rollen en de rechten

Standaard zijn er vijf gebruikersrollen beschikbaar in WordPress, dit zijn:

  • Beheerder
  • Redacteur
  • Auteur
  • Schrijver
  • Abonnee

Beheerder (in het Engels: Administrator)

Deze gebruikersrol is voor de eigenaar van de website en daarmee heb je volledige controle over de website, de thema’s, plugins en instellingen. Een beheerder kan ook andere gebruikers aanmaken, wijzigingen of verwijderen, alsmede nieuwe berichten toevoegen en een nieuw thema of plugin installeren. Doe dat alleen als je hier kennis van hebt of in overleg met Getaweb. Geef ook niet zomaar iemand anders beheerrechten

Redacteur (Editor)

Een redacteur heeft het beheer over de content, dus de teksten, afbeeldingen en video’s. Deze kan zelf berichten maken en verwijderen en ook publiceren. Een redacteur kan ook berichten en pagina’s avan anderen controleren en publiceren. Een redacteur heeft geen bevoegdheid om de website anders in te stellen, thema’s en plugins toe te voegen of te wijzigen.

Auteur (Author)

Hetzelfde als redacteur, maar deze kan alleen zijn of haar eigen berichten schrijven, bewerken en publiceren, maar niet voor of van anderen. Het is mogelijk om een andere auteur aan een bericht te koppelen.

Schrijver (Contributor)

Deze kan berichten maken, maar niet publiceren. Dat kan alleen een beheerder of redacteur voor de schrijver doen. Dit is ideaal voor bijvoorbeeld gastschrijvers.

Abonnee (Subscriber)

Een abonnee is lid van de website. Deze kan bijvoorbeeld bepaalde berichten of pagina’s lezen die beveiligd zijn of reacties achterlaten zonder dat hij of zij elke keer zijn of haar gegevens moet invullen.

En verder…

Een gebruikersrol aanpassen kan de beheerder doen via Gebruikersbeheer.

Verder zijn er nog meer gebruikersrollen van toepassing bij bepaalde samenstellingen van de website. Bijvoorbeeld de gebruikersrol ‘klant’ bij een webshop.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.