Een afgeschermd deel van de website

Soms is het nodig om voor een bepaalde doelgroep een deel van de website af te schermen. Dit is bijvoorbeeld voor leden van een vereniging, klanten of medewerkers. Wij noemen dat ook wel een ‘membersdeel’ en degene die hiervoor toegang heeft ‘members’. Met behulp van een gebruikersnaam en een wachtwoord kan dan iemand inloggen op een afgeschermd deel van de website en ziet extra informatie of heeft extra functionaliteit beschikbaar op de website. Desgewenst kan iemand zich daarvoor eerst registreren en is er een moderatie aanwezig, zodat iemand niet zomaar op het membersdeel terecht kan komen.

Tip: een mooi voorbeeld van een ledendeel van de site staat op iffi.nu. Deze site heeft Getaweb medio 2020 gebouwd en kent inmiddels bijna 1000 leden.

Wij hebben hiervoor een uitgebreide oplossing die we op maat kunnen inzetten. Daarbij bepalen we welke informatie iemand kan zien in het membersdeel, welke informatie er nodig is voor de registratie en we zorgen ervoor dat het proces automatisch kan lopen. Niets is immers zo vervelend als men vraagt naar een nieuw wachtwoord of gebruikersnaam, dat moet men zelf kunnen regelen. Ook het registreren kan helemaal geregeld worden waarbij de ‘member’ alle belangrijke gegevens invult die van belang zijn.

De webmaster kan vervolgens bepaalde pagina’s, berichten en andere content beschikbaar stellen voor de members. Omdat we van tevoren alles goed bepalen is dat erg gemakkelijk. Desgewenst kunnen we er ook statistieken aan hangen, waarmee u kunt zien wie welke gegevens heeft gezien of hoe vaak naar het memnersgedeelte gaat. En wanneer het gaat om betaalde content kan er dan ook online afgerekend worden.

Neem gerust contact met ons op als u op zoek bent naar een membersdeel op uw website.

 

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.