Sales funnel voor meer klanten

Alleen maar een website met informatie en een contactformulier is tegenwoordig niet meer voldoende. Men zal bepaalde informatie wel lezen, maar om dan gelijk contact op te nemen is een brug te ver. Dan kun je beter inzetten op een sales funnel. Met een sales funnel heb je veel meer kans om in contact te kunnen komen met mogelijke klanten.

Een sales funnel is een proces waarin leads in een ‘trechter’ terecht komen waarbij men wordt aangespoord om producten te kopen. Stap voor stap worden de leads warm gemaakt voor uw organisatie en voor uw producten. Niet door direct een ‘duur’ product aan te bieden, maar eerst door ze verder te interesseren voor u en uw producten (of diensten).

Bijvoorbeeld doen we dat zelf door een gratis e-book aan te bieden, waarin wij vertellen waar een goede website aan moet voldoen. Het e-book is gratis en dat spreekt natuurlijk wel aan. Heeft iemand zich geregistreerd voor het e-book dan hebben we een e-mailadres en dat is al veel meer dan iemand die even naar de website gaat en daarna vertrekt. Met behulp van dit e-mailadres gaan we een aantal e-mails sturen. Natuurlijk een download van het betreffende e-book, maar direct daarbij meer informatie. Een paar dagen later sturen we nogmaals een e-mail met meer informatie en bijvoorbeeld een gratis advies of een goedkoop product. Zo kan alvast iemand wennen aan ons bedrijf en wordt alvast klant. Meestal na een aantal contactmomenten is men bereid om een offerte aan te vragen van een product die meer waarde heeft. Zo verkopen we veel meer via de website dan voorheen.

Voor een goede sales funnel hebben we een aantal tools (die niet veel kosten), een advies en kunnen we de sales funnel voor u maken. Neem gerust contact met ons op.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.