Google Maps kaarten tonen op je website

Google Maps kaarten tonen op je website

Om Google kaarten te kunnen tonen (ook wel Google maps) op een webpagina of wellicht in een formulier zijn er een aantal zaken nodig.

  1. Er moet een Google account zijn, oftewel dat je kunt inloggen bij Google.
  2. Er moet een API aangemaakt worden. Een API (Application Programming Interface) is een software-interface die het mogelijk maakt dat twee applicaties met elkaar kunnen communiceren. Je zou kunnen zeggen de boodschapper die een verzoek indient bij een provider en vervolgens het antwoord terugkoppelt. In dit geval is de ene applicatie uw website en de andere applicatie de Google Maps applicatie.
  3. Om de API aan te kunnen maken moet er ook creditcardgegevens opgegeven worden.
    Het tonen van de Google Maps kaarten is gratis, maar bij grootgebruikers brengt Google wel kosten in rekening.
    Je krijgt van Google een aantal gratis credits ter waarde van $200 per maand wat genoeg moet zijn voor maximaal 25.000 hits (vertoningen van de Google Maps kaart) per dag. Meestal is dit voldoende voor standaard websites en dus kost het tonen van de Google Maps kaarten dan niets. Bij intensief gebruik (grootgebruik) kosten de credits wel wat. Om de prijzen te kunnen berekenen bij grootverbruik zie https://mapsplatform.google.com/pricing/. En voor uitleg hiervan zie: https://developers.google.com/maps/billing-and-pricing/billing.
    Non-profitorganisaties kunnen nog meer gratis credits krijgen, zie hiervoor: https://support.google.com/nonprofits/answer/3367237?hl=nl. Je kunt ook een maximale quota instellen op https://console.cloud.google.com/google/maps-apis/quotas?project=uw-project-naam. Ook kun je een budget alerts instellen via https://console.cloud.google.com/billing/ en dan kiezen voor Budget & Alerts.

Getaweb kan dit voor u instellen. Neem hiervoor contact met ons op.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.