Afbeeldingen comprimeren

De gemiddelde webpagina wordt steeds trager en zwaarder om in te laden. Bij een websitecontrole blijk vaak dat afbeeldingen voor 50% de laadtijd bepalen. Een trage website is niet alleen hinderlijk voor de bezoekers aan een website, maar zullen zoekmachines als bijvoorbeeld Google ook de snelheid van een website mee laten bepalen in de ranking van de website in de lijst van gevonden websites na een zoekopdracht (SEO).

Het is al verstandig om afbeeldingen zo goed mogelijk te comprimeren voordat deze in de website geüpload worden. Bijvoorbeeld via het nieuwe bestandsformaat WEBP. Maar ook is het mogelijk door toevoeging van de Imagify plugin om afbeeldingen online en binnen de website te comprimeren.

Het voordeel van de plugin is een snellere website, minder schijfruimte nodig, een verbetering van de SEO, geen tijdsverlies door finetunen van uw afbeeldingen en de kwaliteit van de afbeelding blijft behouden.

Bij bestaande installaties worden alle afbeeldingen automatisch gecomprimeerd, in 1 klik. Voor een gratis versie van de plugin is er een limiet van 2MB per bestand. Zowel JPG, PNG, PDF als GIF wordt ondersteund.

Er zijn 3 compressie levels, namelijk normaal, ‘aggressive’ en ‘ultra’. Normale compressie is een “lossless” optimalisatie. Hierdoor is er geen verlies aan beeldkwaliteit. Agressieve en Ultra-compressie zijn krachtiger, waardoor de beeldkwaliteit wat minder wordt. De bestandsgrootte van de afbeelding zal veel minder zijn. We raden Agressief aan als het best uitgebalanceerde niveau dat de grootte verkleint maar de kwaliteit niet beïnvloedt. Het is echter het beste om de 3 compressieniveaus op een kleiner aantal afbeeldingen te testen en te zien hoe dit de kwaliteit van de afbeelding beïnvloedt. Zodra je ziet welke aan uw behoeften voldoet, kun je deze eenvoudig uitvoeren via Bulkoptimalisatie of Mediabibliotheek-pagina.

Hoe werkt het optimalisatieproces?

Het beeldoptimalisatieproces wordt uitgevoerd op de servers van de softwareproducent van de plugin. Als het bestand klaar is, retourneert deze de geoptimaliseerde afbeelding naar uw server. De titel van afbeeldingen of andere informatie wordt niet bewerkt, dus je hoeft verder niets te doen. De originele afbeeldingen worden verplaatst naar een speciale back-upmap (zorg er wel voor dat de optie Back-up actief blijft in de instellingen).

Standaard wordt de EXIF-data van een afbeelding verwijderd. Via de plugin instellingen kun je dit wel inschakelen.

De plugin is gratis tot 20MB aan afbeeldingen per maand en er zijn betaalde versies tot 500 MB per maand of ongelimiteerd.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.