Aanpassing REST API voor WooCommerce

Webshop klanten: neem op tijd maatregelen

In 2016 werd WooCommerce 2.6 gelanceerd, inclusief een REST API op basis van JSON API, ter vervanging van een verouderde API-methode. Hoewel dit technisch klinkt, komt het erop neer dat via de REST API programma’s met elkaar kunnen communiceren. Dit betekent bijvoorbeeld dat een webshop kan worden gekoppeld aan een verzenddienst, een betalingsprovider (zoals Mollie iDeal) of een boekingsprogramma. Het is een gestandaardiseerd formaat voor het uitwisselen van gegevens.

Vanaf WooCommerce 9.0 (geplande releasedatum: juni 2024) zal de REST API niet langer standaard zijn inbegrepen bij WooCommerce, maar als plugin worden aangeboden. Het is dus belangrijk dat klanten met een webshop die gebruikmaakt van WooCommerce dit op tijd laten testen. Dit geldt ook voor klanten met een boekings- en ticketprogramma dat is gekoppeld aan WooCommerce.

Wil je hier een controle op laten uitvoeren of dit laten regelen? Stuur ons dan een bericht!

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.