Met Open Graph sta je beter op social media

Zodra je in social mediakanalen zoals Facebook, Youtube, Linkedin of Twitter gaat linken naar een website zie je een mooie beschrijving en een passende afbeelding. Tenminste, als alles goed staat ingesteld. De gegevens die je daar ziet staan worden ingesteld met een Open Graph. Sinds 2010 bestaat het en het doel is om een betere integratie te krijgen tussen websites en social media.

Je wilt natuurlijk zelf graag bepalen wat er over jouw website en pagina gecommuniceerd wordt. Met behulp van Open Graph krijg je hier meer invloed op. Je kan een soort visitekaartje maken voor de linkjes die via Social Media gedeeld worden. Dat kun je per webpagina regelen. Dus voor iedere pagina, iedere bericht, product of evenement bepaal je zelf de Open Graph data. Jouw berichten gaan hierdoor meer opvallen op social media, ook als iemand anders linkt naar een webpagina van jouw website.. Een bijkomend voordeel is dat je met Open Graph ook nog de vindbaarheid via zoekmachines gaat verbeteren en de zoekfuncties binnen social media. Dus nog meer kans om hoger op te komen in de zoekresultaten en dus meer bezoekers en dat brengt weer meer opbrengst.

Wij hebben handige tools zodat je zelf Open Graphs kunt toevoegen aan je webpagina’s. Reuze gemakkelijk en dus prima zelf te doen.

Ben je nieuwsgierig naar hoe jouw website wordt weergegeven op social media? Probeer het uit op https://www.opengraph.xyz/

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.