Verweesde content (of Orphaned Content) in WooCommerce

Verweesde inhoud verwijst doorgaans naar inhoud die niet is gekoppeld aan andere inhoud op uw site. In de context van WooCommerce kan dit producten betekenen die niet gekoppeld zijn aan categorieën, tags of andere producten. Dit kan problematisch zijn voor SEO en gebruikersnavigatie.

Stappen om verweesde inhoud te repareren

 1. Controleer productcategorieën en tags:
  Zorg ervoor dat al de producten aan de juiste categorieën en tags zijn toegewezen. Dit helpt bij het organiseren van de producten en maakt ze gemakkelijker te vinden.
 2. Interne koppeling:
  Koppel de producten waar relevant aan elkaar. Gebruik bijvoorbeeld gerelateerde producten, upsells en cross-sells om een netwerk van koppelingen tussen uw producten te creëren.
 3. Update de sitemap:
  Zorg ervoor dat uw sitemap is bijgewerkt en al uw producten bevat. Dit helpt zoekmachines uw producten correct te indexeren.
 4. Gebruik plug-ins:
  Overweeg het gebruik van SEO-plug-ins zoals Yoast SEO of All in One SEO Pack om verweesde inhoud te helpen identificeren en repareren. Lees dit artikel voor verweesde content (orphaned content) op Yoast.
 5. Handmatige beoordeling:
  Controleer de producten handmatig om er zeker van te zijn dat ze allemaal toegankelijk zijn via de navigatie en interne links van de webshop.

Voor meer gedetailleerde richtlijnen kun je de WooCommerce-documentatie raadplegen.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.