Webhosting en e-mail via Getaweb

Voor toegang tot de webhosting en e-mail van Getaweb kunt u gebruik maken van onderstaande gegevens.

Support van Getaweb

Webhosting van Getaweb

Voor onze webhosting maken wij gebruik van het programma Plesk. Dit is een webapplicatie voor het beheren van websiteconfiguraties. Met Plesk bieden wij onze klanten een webinterface om de website en e-mail naar wens te configureren en te beheren.

Inloggen op Plesk gaat met behulp van de door u ontvangen gebruikersnaam en wachtwoord via de volgende url: https://getaweb-hosting.nl:8443

Een beginnershandleiding staat hier.

E-Mail instellen

In Plesk hebben wij één of meerdere e-mailadressen gemaakt. De onderstaande gegevens kunnen overgenomen worden in uw e-mailprogramma.

Inkomende e-mail

Type: IMAP of POP
Serveradres: getaweb-hosting.nl
Beveiligingsprotocol: SSL
Poort: bij keuze IMAP is dit 993 en bij keuze POP is dit 995

Wat is het verschil tussen POP en IMAP?

Het grote verschil tussen deze twee is dat bij POP alle e-mail wordt gedownload van de mailserver en bij IMAP de mail juist op de server blijft staan. Welk protocol de voorkeur geniet, ligt volledig aan jou. Als je je e-mail op meerdere locaties wilt kunnen lezen, je e-mail veilig wilt bewaren of schijfruimte op je harde schijf wilt besparen, dan kun je het beste kiezen voor IMAP. Wil je echter graag alle e-mail zelf archiveren, schijfruimte op je (account op de) webserver besparen of heb je geen constante verbinding met internet, dan is POP vaak een betere keuze. Wij hanteren een fair-use wat betreft opgeslagen e-mail.

Uitgaande e-mail

Type: SMTP
Serveradres: getaweb-hosting.nl
Beveiligingsprotocol: SSL
Poort: 465
Authenticatie: Ja (Wachtwoord)

Webmail

U kunt uw e-mail ook benaderen via internet door webmail te gebruiken. Typ dan in de browser webmail.uwdomeinnaam.nl (verander uwdomeinnaam ook daadwerkelijk in uw eigen domeinnaam). Daarna kunt u inloggen met uw e-mailadres en wachtwoord.

Zelf e-mailadres aanmaken

U kunt ook e-mailadressen toevoegen en beheren. Dit gaat met behulp van Plesk (zie Webhosting). U kunt hier ook bijvoorbeeld een afwezigheidsmelding toevoegen. Zie voor een instructie deze pagina.

Spamfilter gebruiken?

Om spam tegen te gaan kunnen wij de spamfilter activeren. Wij gebruiken de spamfilter SpamExperts.  Via je hostingpakket kun je dan de spamfilter beheren. Dit kun je aanvragen via: https://getaweb.nl/supportaanvraag
Meer informatie over de spamfilter staat op: https://getaweb.nl/spamfilter/