Gevonden worden door Linkbuilding

beter gevonden worden door linkbuilding

Linkbuilding is belangrijk voor SEO

Wil je beter gevonden worden? Eén van de meest belangrijke onderdelen van zoekmachineoptimalisatie (SEO) is linkbuilding. Met linkbuilding zorg je ervoor dat andere websites naar jouw website verwijzen via een url. Hoe meer (relevante) websites naar jouw website linken hoe beter zoekmachines jouw website gaan vinden en ranken (positioneren in de zoekmachine). Daarbij moet in acht worden genomen dat niet iedere website die een link naar jouw website plaatst, waardevol is. Een link op een relevante en/of goede website die al populair is, zal beter scoren dan een website die niet populair is of die het over hele andere zaken heeft.

Bij zoekmachineoptimalisatie gaat het om erg veel factoren die bepalen wat je positie zal zijn in de ranking. Goede content op jouw website is daarbij leidend voor een goede ranking. Linkbuilding is daarnaast aan te raden als je wil investeren in een goede positie in de zoekmachines. Niet alle linkbuilding methoden zijn daarbij te adviseren. Bijvoorbeeld het kopen van een link is niet aan te raden en het ruilen van een link voegt weinig toe. Wel kun je bijvoorbeeld gaan bloggen op andere websites waarbij een backlink komt te staan naar jouw website, je kunt je aanmelden op goede startpagina’s en verzamelsites, of vraag om links bij relaties en klanten.

Controleer je backlinks

Om te controleren hoe het staat met jouw backlinks staat kun je gebruik maken van diverse online tools. Bijvoorbeeld van Neil Patel. Hier zie je ook de domeinscore. Hoe dichter die bij de 100 ligt hoe waardevoller de backlink is. Overigens moet je niet vergeten om ook intern te linken. Dit is het linken van pagina’s op je eigen website. Dit werkt ook weer positief voor zoekmachines, omdat ze zo gemakkelijk jouw website kunnen begrijpen en beoordelen.

Wil je linkbuilding uitbesteden

Wij maken gebruiken van speciale tools zodat wij precies kunnen bepalen hoe het beste de linkbuilding is op te zetten. Dit scheelt veel tijd en we zijn veel gerichter bezig.
Bekijk eens wat we zoal doen bij online marketing.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.