E-mail in de spambox

E-mail in de spambox? Heb je SPF, DKIM, DMARC al goed ingesteld voor je e-mail? Binnen de DNS zone van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig of moeten geactiveerd worden. Die records zorgen ervoor dat kwaadwilligen niet jouw domein kunnen spoofen. Dus dat iemand jouw e-mailidentiteit niet kan overnemen en dat anderen geen slachtoffer worden van phishing (spam) uit naam van jouw organisatie. Je e-mail wordt dus beter beveiligd door het toevoegen van een aantal records.

Test dat je geen e-mail in de spambox krijgt

Om te kunnen bekijken of jouw e-mail wel veilig is kun je een tool gebruiken. Wij hebben goede ervaring met https://www.mail-tester.com. Als je dit start krijg je een e-mailadres te zien en je stuurt naar dit adres een mail via jouw e-mailadres. Daarna klik je in het scherm op ‘Then check your score’. In beeld komt een score, bijvoorbeeld 7/10. De onderdelen met de groene buttons zijn dan in orde. Bij de overige onderdelen is er verbetering nodig. En zodra de verbeteringen zijn uitgevoerd kun je de test nogmaals uitvoeren.

Een bijkomend voordeel is dat jouw mail ook niet snel meer als spam wordt gemarkeerd. Dus je mail komt beter aan bij de ontvanger.

Hulp nodig?

Als jij denkt dat jouw e-mails niet altijd goed aankomen of dat het in de spambox terechtkomt, neem dan contact met ons op voor het instellen van jouw SPF, DKIM en DMARC-records.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.