Website sneller maken: preload letterfonts (deel 1)

Een trage website zorgt ervoor dat gebruikers sneller afhaken en je website wegklikken. Ook zorgt het voor lagere rankings in Google en dus minder klanten en omzet.

Waarom is de laadtijd van een website zo belangrijk?

  • Veel internetgebruikers verwachten dat een pagina binnen 2 seconden gaat laden.
  • Een snellere laadtijd zorgt voor meer conversie, dus meer klanten en dus meer omzet.
  • Omdat we steeds meer mobiel gaan werken is de laadtijd belangrijk.

Controleer de laadtijd

Via online tools zoals Google Pagespeed en Gtmetrix kun je de laadtijd controleren. Vervolgens zijn er een aantal methoden waardoor een webpagina en dus website sneller gaat laden. Wij zullen deze methoden via een aantal blogs gaan benoemen.

Methode 1: Preload letterfonts

Zodra een bezoeker op een webpagina komt, worden de letterfonts geladen. Dit kunnen lettertypes van bijvoorbeeld Google zijn en van je eigen website. De lettertypes van je eigen website kun je via een script eenvoudig preloaden. Daarmee geef je aan dat je deze alvast wilt gaan laden en dat scheelt in de totstandkoming van de webpagina. Hiermee wordt de website sneller.
In plaats van zelf een script te plaatsen kun je ook gebruik maken van een plugin zoals WP Rocket (voor WordPress websites). Hierin zit een functie voor het preloaden van letterfonts.

Hulp nodig?

Heb jij last van een trage website of wil je met jouw website beter scoren dan je concurrent? Wij kunnen ervoor zorgen dat je website weer snel gaat laden. Wij hanteren hiervoor een aantal methoden. Neem hiervoor contact met ons op.

Over deze blog

Wij schrijven regelmatig blogs over onze producten en interesses. Ook mailen we dat regelmatig naar onze klanten en relaties. Wilt u op de hoogte blijven? Dat kan door een gratis abonnement op onze nieuwsbrief.

Offerte aanvragen?

Wij bieden producten en diensten voor uiterst concurrerende prijzen met een hoge service.